Dana 1.  travnja 2016 godine započinje s radom još jedna Planinarska škola u organizaciji PD “Željezničar” Gospić u organizaciji iskusnih članova društva, pa i Vas pozivamo da nam se pridružite i otkrijte tu jedinstvenu čaroliju planinarenja.

 

Opća planinarska škola je osnovni oblik obrazovanja planinara.Njeni polaznici se upoznaju sa ili produbljuju kodeks planinarske etike i elementarna znanja o sigurnom kretanju u planini,  uče se vještinama koje im mogu pomoći u slučaju kakve nevolje te se upoznaju s prirodom posebice sa našim veličanstvenim Velebitom.

 

Završena planinarska škola uvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke, markacijske, vodičke itd.)

 

 

Škola se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela,  a polaznicima pruža osnovna znanja potrebna za sigurno i ugodno planinarenje, te je usklađena s preporukama o izvođenju općih planinarskih škola Komisije za obrazovanje HPS-a. Sva predavanja se održavaju u planinarskoj kući Vila Velebita, Baške Oštarije od kud se ide na planinarske izlete. Škola se održava 3 vikenda (1.4.-3.4 8.-10.4 i 22.-24.4.2016)

 

Cijena Opće planinarske škole iznosi 250 kn s tim da je obavezno učlanjenje u planinarsko društvo i tekuća „markica“ HPS-a, što je dodatnih 120 kn tj

60 kn za učenike, studente i umirovljenici.  Za učlanjenje u društvo potrebna vam je 1 fotografija, osobna iskaznica i OIB,  a učlaniti se možete prilikom upisa u školu.

 

 

Što planinarska škola uključuje?

6 noćenja u Vili Velebita, 6 toplih obroka, troškove predavača, korištenje tehničke opreme tijekom predavanja, diplomu.

 

Kako upisati planinarsku školu?

 

Upisi u planinarsku školu možete izvršiti redovnim sastancima svakog ponedjeljka koji se održavaju u Čitaoni Kaniža,

od 20:00h ili na mail tajnik@pdzeljeznicargospic.hr . Više informacija na 098 922 31 87

 

 

Škola započinje 1.4.2016.  u 18:00 h kod planinarskog doma Vila Velebita,

By admin