U nedjelju, 17. 4. 2016. planinari su odlučili taj sunčani dan provesti u radu i društvu na Visočici u novo izgrađenom planinarskom domu. Bila je ovo prva u nizu predviđenih radnih akcija za ovu godinu. Dom samo što nije gotov, ali još uvijek postoje sitnice koje su važne za napraviti, kako bi dom bio u potpunosti uređen prema planu. Stoga su se članovi dogovorili i okupili u jutarnjim satima na već znanom mjestu i krenuli putem Visočice.

Za prvu radnu akciju ove godine odlučeno je da se krene farbati lamperija u untrašnjosti samoga doma. Posla je bilo dosta, a snage je bilo dovoljno da se ofarba cijela unutrašnjost. Osim farbanja lamperije, članovi su izradili i ljestve za krevete na kat, za lakše penjanje i silaženje sa samih kreveta. 

Uz sav posao nije izostalo druženja, zezanja i uživanja. Cijeli je dan protekao u radu. Od svih članova koji su prisustvovali i uložili svoje vrijeme i trud u uređenje, moramo pohvaliti našeg najmlađeg člana, malu Anju, koja se jako potrudila pomoći farbati. Iz njezinog primjera možemo vidjeti da će ovaj dom, u novim generacijama planinara imati ljude koji će brinuti da sav ovaj trud koji smo mi uložili, ostane očuvan. Moramo reĆi da se ovaj dom prošle godine gradio punom parom, mnogi su ljudi uložili svoje vrijeme, trud, napore, zalaganja, kako bi danas i u buduće svi mi mogli doći i boraviti na Visočici. Svim našim članova ovaj dom znači jako puno. Sretni smo što se ideja i san o novom domu na Visočici napokon privodi svome kraju.

 

Nakon rada, ručka i odmora, u već kasnim popodnevnim satima, članovi su krenuli put svojih kuća. U razmjeni dojmova i dogovorima za iduću akciju, predviđa se uređenje okoliša u neposrednoj blizini doma.

Zahvaljujući sponzorima osigurani su materijali za naredne akcije, nadamo se da će se i drugi odazvati pozivu i pomoći nam završiti dom na Visočici.

By admin