Na jučerašnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini PD „Željezničar“ 50 planinara izabralo je za novog predsjednika Društva Milana Klobučara, nakon što je dosadašnji predsjednik Tomislav Rukavina podnio neopozivu ostavku. Milan Klobučar djelatnik je Hrvatskih željeznica i dugogodišnji aktivani planinar gospićkog društva i ulijeva povjerenje planinara da će nastaviti trend razvoja društva koje je ponajviše poznato po tome što skrbi nad tri planinarske kuće na Velebitu.

 

O dvogodišnjem radu Društva,  Tomislav Rukavina je podnio izvješće o radu koje obilježava dovršenje i otvaranje planinarske kuće na Visočici, te proglašenje PD Željezničara od strane Hrvatskog planinarskog saveza kao najboljeg upravljača planinarskim kućama u 2016. godini.

Nakon što su razriješeni stari organi Društva izabrani su novi pa je uz novog predsjednika Klobučara dopredsjednica ostala i ovaj mandat Ivana Butorac Galac, a tajnik Mile Milković. Uz njih troje u novi Upravni odbor izabrani su Tomislav Čanić, Lucija Bušljeta, Karlo Jelinić i Paula Fajdić Dundović. U Nadzornom odboru su Josip Brozičević, Jelena Stilinović i Iva Milković, a članovi Suda časti su Dubravka Rukavina,  Edita Klobučar i Eduard Fajdić.

 

Skupština je usvojila Plan rada s financijskim planom za 2017. Kojeg je predložio predsjednik Milan Klobučar.  Tajnik Mile Milković predložio je na usvajanje Pravilnik o bodovanju članova koji bi poticajno djelovao na aktivnosti članova.  Rasprave o Planu i programu rada, te Pravilniku o bodovanju aktivnosti članova bile su vrlo sadržajne i zanimljive,

By admin