Pohod na Rujno (14.08. – 15.08.2017. godine)

Svakim odlaskom u planine naša slika o njima se mijenja.  Svaki put se mislimo da smo vidjeli najljepše od njih, ali svakim novim planinarskim pohodom ostanemo iznenađeni koliko ljepote može sakriti u sebi pohod na Velebit. 

Za ovaj pohod odlučili smo sastaviti dvije ekipe planinara (oko 20 planinara).  Jedna ekipa je krenula u subotu ujutro s malog Alana (tura u trajanju od 12 sati), a druga ekipa s Bunovca (tura u trajanju od 9 sati) s dogovorom da se sastanemo u skloništu Struge, gdje smo se i sustigli negdje oko 13:30 h. 

Nakon dugotrajnog hoda i pomalo promrzli od snažnih udara bure u naš privremeni kamp stižemo popodne oko 17:30 h. Iako umorni odmah se pristupa sklapanju šatora u luksuzno uređenom kampu što moramo zahvaliti našim članovima društva koji su dan prije pohoda kamp učinili pravom „oazom luksuza“.  A kakvo bi to bilo planinarenje ako se nakon osvojenih vrhova dobro ne pojede? Ćevapi, kotleti, carsko meso, pite svih vrsta, mislim da ćemo svi dugo pamtiti mirise i okuse hrane koje su pripremili vrijedni planinari našeg društva. Slijedeći dan pohoda prisustvovali smo Svetoj misi  povodom Velike Gospe, nakon mise uslijedila je ponovna priprema roštilja te nakon popodnevnog druženja slijedio je povratak kući uz tradicionalno kupanje u Starigradu.   Izlet je bio predivan, vrijeme i ljudi predivni.  Veselimo se novom planinarskom izletu.