gromovača

U petak, 16. ožujka u Otočcu je održana redovna skupština Planinarskog društva Gromovača iz Otočca na kojoj su prihvaćeni izvještaji o radu u protekloj godini i donešen Plan rada za 2018. godinu.

Najemotivnija točka dnevnog reda je bila dodjela Povelja o počasnom članstvu dugogodišnjem predsjedniku društva Anti Plavčiću – Plavcu, koji je posebno zaslužan za obnovu šumarske kuće na Begovači. Planinarska kuća pod nazivom Careva kuća je jedan od traženijih odredišta planinara u ovom dijelu Velebita. Osim popularnom Plavcu, dodijeljeno je priznanje također dugogodišnjem planinaru Draženu Grahovcu za doprinos u razvoju društva. Priznanja zaslužnim članovima uručio je aktualni predsjednik Društva Goran Bukovac, koji je za svega pol godine sredio i dobro organizirao društvo u svim segmentima.

Već iz podatka da se u 2017. godini počelo organizirano raditi na tjednim sastancima, da je uspješno organizirano 20 izleta, zatim održana zanimljiva radionica u kojoj su sudjelovali studenti arheološkog fakulteta sa arhitektima Loher – Pavelić u cilju izrade idejnog rješenja obnove Careve kuće, da je za 2018. izrađen sveobuhvatan i kvalitetan program rada govori da će se HPD Gromovača vratiti na staze nekadašnjeg respektabilnog društva za pojmove ličkog planinarstva. U ovoj godini od značajnijih aktivnosti izdvajamo organiziranje opće planinarske škole od 23. travnja do 27. svibnja, uređenje Careve kuće i organiziranje dežurstava, 15. rujna bit će pohod na Markovića Rudinu – koji je u obilaznici Lički gorski biseri, organizirati će se izlet na Prokletije s albanske strane, održavati će se dogovoreni planinarski putovi, organizirati dječji speleo-kamp u Velikom Lubenovcu, poslati članove na markacistički tečaj i školu vodiča, organizirati  nekoliko predavanja, između ostalog o via Dinarici….

Puni optimizma više od 50 članova koje je nazočilo skupštini  razgovaralo je o planovima Društva na priređenom domjenku do duboko u noć.

Tomislav Čanić

By admin