MEĐUNARODNI SLET PLANINARA ŽELJEZNIČARA HRVATSKA-BAŠKE OŠTARIJE 15.-17.6.2018 izvještaj

Prošlog vikenda održan je 46. Međunarodni susret planinara Željezničara u organizaciji Planinarskog društva Željezničar iz Gospića.

Na susretu je sudjelovalo devet društava iz četiri države i stotinjak planinara željezničara. Planinari su bili smješteni u kampu Velebit, hostelu i planinarskoj kući Baške Oštarije. Za hranu planinara pobrinulo se osoblje Hostela Baške Oštarije i planinari su bili oduševljeni kvalitetom i količinom. U subotu se planinarilo u pet planinarskih tura po Oštarijama, Dabarskim kukovima pa sve do Konjevače. Nakon oduševljenja planinarenjem i popodnevnog odmora uslijedio je zabavni dio u hostelu uz živu glazbu do kasnih večernjih sati. U organizaciji susreta planinari su imali pomoć od Turističke zajednice Karlobaga, a donaciju piva osigurala Pivovara Ličanka iz Pazarišta.

Nedjelja, posljednji dan susreta, nastavlja se po planu, nakon doručka okupljanje u kampu Velebit slijede stara sportska natjecanja: navlačenje konopa, bacanje kamena s ramena, razbijanje lonca, trčanje u vreći, skok u dalj … Natjecanje se odvijalo na državnoj razini, četiri ekipe (države). Nakon natjecanja slijedi dodjela priznanja sudionicima gdje Hrvatska (organizatori s zagrebačkim željezničarima) u ukupnom plasmanu osvaja prvo mjesto, Slovenija i Srbija dijele drugo, a Mađarska je zauzela treće mjesto.

 

Ličke novine/ Milan Klobučar