visočica

Noćni uspon na Visočicu protekli dan pohodilo je 27 planinara iz Gospića i okolice. Okupljanje je bilo kod kapelice sv. Ivana Nepomuka gdje smo se rasporedili u aute I krenuli prema našem najdražem vrhu. Nakon vožnje slijedio je uspon, već poznatim “krivim gajom”, putem su planinari ponesli po drvo do planinarske kuće Visočica. Ovim putem apeliramo i na ostale planinare i posjetitelje da uzmu uvijek drvo i ponesu ga do kuće.

Nakon odmora kod planinarske kuće, krenuli smo na vrh gdje smo imali večeru i čekali najljepši zalazak sunca s Velebita. Nakon što je i noć prekrila vrh svojim skromnim svjetlima pozdravili smo Gospić, naravno da su nas odmah i zvali brojni naši prijatelji iz grada da vide naša svjetla s našeg najdražeg vrha.

Sad možemo reći da je ovo uistinu postao tradicionalni uspon. 2012 godine rodila se ideja i prvi noćni uspon uoči dana Grada Gospića i eto već 7. godinu za redom pozdravljamo svoj grad i nadamo se da ćemo svake godine imati sve više i više građana koji će nam se pridružiti!

Mile Milković

Slike:

 

By admin