Nesebičnu planinarsku ljubav, gostoprimstvo, iskreno prijateljstvo i sreću koju već više puta doživljavaju planinari gospićkog „Željezničara“ u Varaždinu gotovo se nigdje ne može doživjeti kao kod vremešnih planinara Bibe i Franceka Žnidarić, članova HPD MIV Varaždin. Tako je nedavno šest planinara i dvije planinarke Gospića kao uvertiru u tradicionalnu Planinarsku noć njihovog društva pohodilo Varaždin, a sve ono što su doživjeli može se iskazati u najvećim superlativima. Prije dolaska u Varaždin bili su gosti na skupštini Planinarskog kluba Ivanec na kojoj su primili priznanje za dobru suradnju između PD Željezničara i ivanečkog planinarskog društva. Nakon kraćeg druženja s ivanečkim planinarima Gospićani su se uputili u vinorodno područje Halić gdje su ih čekali Biba i Francek s planinarskim prijateljima Vladom i Ivankom Krobot i Danicom Šoić s dobrom večerom i čuvenim zagorskim gemištekima. Uz pjesmu i glazbu zabavaljali su do kasno u noć, prenoćili, doručkovali i otišli u Hotel Turist u Varaždin, gdje se tog dana održavala planinarska noć MIV-a. Tu ih je uz kavu čekao ugodan susret s izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem s kojim su se i fotografirali za uspomenu.

Na ručak odlaze kod bračnog para Krobot u drugo vinorodno područje, gdje su nakon roštilja, zagorskih štrukli i opet gemišteka, odšetali nekoliko sati po zagorskim bregima. Područje u kojem su bili zove se Barbara, priprema se za vrlo ozbiljan turistički projekt ugostiteljskih i sportskih sadržaja. Planinarska noć bila je šećer na kraju. Bogat kulturno-umjetnički program, tombole, ples i bogata večera, neke od Gospićana podsjetilo je na zabave koje je i gospićko društvo organiziralo prije 15-ak godina.

Nakon noćenja na Haliću trećeg dana svog boravka u Zagorju, Gospićani su razgledali kulturne i povijesne znamenitosti Varaždina i  puni prekrasnih dojmova se vratili u Zagreb i Gospić. Naime, gosti predivnih prijatelja iz Varaždina bili su članovi PD Željezničar Kristjan Arbanas, Antun Sokolić i Ivica Zorić iz Zagreba, Marija Milković, Dijana Rosenfeld, Milan Kuga, Miroslav Zdunić i Tomislav Čanić iz Gospića. Gotovo cijelim putem su razgovarali o svemu što su doživjeli i kovali plan kako se Bibi i Franceku na ovako dobrom ugođaju i gostoljubivosti revanširati na Velebitu. Ovako nešto mogu samo pravi planinari i dobri ljudi.

By admin