Tradicionalni pohod na Visočicu – Poziv 4.7.2020

P O Z I V A M O  V A S

na tradicionalni pohod na Visočicu

i

47. obljetnicu PD-a Željezničar Gospić

u subotu 4. srpnja 2020.

P r o g r a m  p o h o d a :

  • Do 8:00 sati okupljanje na kraju sela Rizvanuša kod izvora Pizdica (dolazak automobilima, kombibusima i autobusima u vlastitoj režiji)
  • Polazak planinarskim hodom u 8:05 sati prema Delukinom vrelu i dalje starim planinarskim putem u pravcu jednog od najljepših vidikovaca Velebita – vrha Visočice (1619 m)
  • Oko 12 sati dolazak u planinarsku kuću „Visočica“ (okrijepa čajem i odmor)
  • U 12:30 polazak na vrh
  • U 13 sati prigodna riječ organizatora
  • U 13:30 povratak s vrha do parkiranih vozila i odlazak u Rizvanušu do kućice HEP-a (pored Rizvan city-a) gdje Vas čeka tradicionalni planinarski grah i ugodno druženje

NAPOMENA: Zbog slabo održavane ceste koja je oštećena zimskim i proljetnim padalinama, te šumarskim kamionima i strojevima ne preporučuje se ići osobnim automobilima bilo koje vrste cestom!

MOLIMO VAS DA NAM SE U ŠTO VEĆEM BROJU PRIDRUŽITE OBILJEŽAVANJU DANA DRUŠTVA I PRVOG ORGANIZIRANOG USPONA GOSPIĆANA NA VELEBIT

Prijave na našoj e-mail adresi: tajnik@pdzeljeznicargospic.hr ili kod Josipa Serdara na broj: 098/1700529, najkasnije do 30. lipnja 2020. do 15 sati.

Visočica (1619 m) iako ne najviši jedan je od planinarima najdražih vrhova Velebita, istaknut vrh osovljen nad strmom ličkom padinom Velebita. Zahvaljujući svojem položaju jedan od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu i bez sumnje najljepši vidikovac s kojeg se pruža pogled na Liku te se vidi gotovo cijeli Velebit sa svojim vrhovima od Zavižana do Crnopca. Vrh Visočica predstavlja jednu od 20 kontrolnih točaka planinarske obilaznice „Lički gorski biseri“, koju je utemeljio PD Željezničar Gospić i jednu od moguće 3 kontrolne točke Južnog Velebita popularne „Hrvatske planinarske obilaznice“. Dnevnik obilaznice “Lički gorski biseri” polaznici pohoda moći će kupiti prije uspona.

Ovako smo se zabavili 2019. godine: