Četiri planinara gospićkog Željezničara sudjelovala su na Danima planinara Herceg–Bosne,18. i 19. kolovoza,koji su se održali u Roškom polju (Općina Tomislavgrad), podno planine Zavelim, po kojem se nazvalo i planinarsko društvo koje je organiziralo susrete.

 

Gospićane su predstavljali: Tomislav Čanić koji je ujedno zastupao Hrvatski planinarski savez, Vlatko Rudelić, Jure Fajdić i Nikola Žafran. Prvog dana popeli su se na najviši vrh planine Kolakovac visok 1347 metara za što im je trebalo pet sati, a u poslijepodnevnim satima prisustvovali su športskim natjecanjima.

Navečer druženje uz živu glazbu, a sljedećeg dana bili su na svetoj misi u Svetištu sv. Ivana. Na susrete se odazvalo 28 društava iz Herceg–Bosne i 10 iz Hrvatske s više od 400 planinara.

U nedjelju nakon ručka podijeljene su zahvalnice, priznanja i pokloni, a predstavnici planinarskih udruga izrazili su svoje oduševljenje organizacijom i sadržajima susreta, gostoljubivošću domaćina, prekrasnom prirodom i ambijentom uz stalni šum živog izvora. Ovo je planinarima gospićkog Željezničara peto sudjelovanje na Danima planinara Herceg-Bosne.Sudjelovanje planinara iz Hrvatske na ovim manifestacijama je potpora domaćinima u nastojanjima očuvanja samosvojnosti Hrvata u susjednoj ispaćenoj državi – Bosni i Hercegovini.

 

T.

By admin