Već dva mjeseca svakog vikenda planinari PD Željezničara iz Gospića finiširaju radove na svojoj planinarskoj kući na Visočici, čije otvorenje će se održati 2.  srpnja na Dan obilježavanja 43. obljetnice postojanja Društva. Taj datum nije slučajno određen kao Dan društva, jer se upravo prvog vikenda u srpnju obilježava i prvi organiziran izlet građana Gospića na Velebit koji se dogodio daleke 1898. godine.

 

Ovog vikenda dopremljena je nova količina građevinskog materijala na samaricama koji će se koristiti za izgradnju skloništa uz planinarsku kuću i zahoda.

Istovremeno je desetak aktivnih članova radilo na završnim radovima u samom objektu i uz objekt.  Dobro vrijeme privuklo je na Visočicu kao i obično planinare iz drugih krajeva Hrvatske, pa su ovog vikenda na zasigurno najljepši vidikovac Velebita hodočastili planinari iz Zaboka, Krapine, Zadra, Zagreba…. Kada su vidjeli trud gospićkih entuzijasta oko uređenja planinarske kuće i još k tome bili srdačno počašćeni, najavili su svoj dolazak na sam dan otvorenja.

 

2. srpnja bit će najznačajaniji dan za gospićko planinarstvo, jer će se otvoriti objekt kojeg su planinari izgradili u potpunosti svojim radom uz financijsku potporu Hrvatskog planinarskog saveza,Grada Gospića i planinara zaljubljenika u Velebit.

By admin