U dane 23. i 24. lipnja u Gradu Ivanec u Hrvatskom Zagorju (20 km od Varaždina i 18 km od Lepoglave) održavaju se Dani hrvatskih planinara. Tom prigodom i naše planinarsko društvo organizira  izlet i sudjelovanje na manifestaciji hrvatskih planinara.

Polazak planinara iz Gospića predviđen je u subotu 23. lipnja u 5 sati. Dolazak u Ivanec predviđen je oko 8,30. Nakon okupljanja i prijavljivanja odlazimo na organiziran pohod koji će trajati od 10 do 16 sati. Po povratku u Ivanec  – ručak, smještaj u sportskoj dvorani , prisustvovanje otvorenju Dana hrvatskih planinara u 18 sati i upoznavanje noćnog načina življenja hrvatskih Ivanovaca.

Nedjelja  – 24. lipnja – ustajanje u 7 sati i odlazak na planinarsku turu prema vrhu Ivanšćice preko Oštrcgrada. U 11 sati Sveta misa kod kapelice Sv Ivana na Ivančici. Od 12 do 14 sati zabavni program. U 14 sati Svečano zatvaranje Dana hrvatskih planinara. Prehrana: Ručak u 12 sati: grah ili ponuda doma na Ivanšićici.

Radi osiguranja smještaja i prijevoza mole se zainteresirani planinari da se prijave Tomislavu Čaniću na mobitel 098 961 00 42 i dogovora oko uplate akontacije za prijevoz od 150,00 kuna, najkasnije do četvrtka u 19 sati.

Za noćenje potrebno je ponijeti podmetač i vreću za spavanje.    

By admin