29. VELJAČE i 1. OŽUJKA 2020.

U razgovoru s nekim članovima društva koji su zaželjeli i ove godine proći pohod Kolijevkom hrvatske državnosti organizira se pohod sa sljedećim planom:

29. VELJAČE – subota

U 4,30 h polazak sa parkirališta kod Kapelice za Kaštele

  • U 7,20 dolazak u Kaštel Kambelovac, snabdijevanje kruhom i drugim potrepštinama i jutarnja kava

  • U 8 sati dolazak na Groblje Gospe na krugu KT 10 obilaznice (uvodna riječ organizatora i ulazak u autobus koji vozi Grupu „A“ do Bijaća do Crkvice Sv Marte. Izlazak iz autobusa i pješačenje obroncima Malačke i vršnog dijela Kozjaka sa spuštanjem do Planinarske kuće pod Koludrom. U 15 sati zajednički ručak i fešta uz glazbu do predvečerja.

  • U 17 sati odlazak u planinarski dom na Putalju

  • U 18 sati dolazak i smještaj (dom je dobro opskrbljen hranom) te noćenje u dobro uređenim sobama

  1. OŽUJKA – nedjelja

  • U 8 sati ustajanje, doručak i priprema za pohod

  • U 10 sati početak pohoda (po dolasku planinara iz Kaštel Sućurca) prema vršnom dijelu Kozjaka (Sv. Luka) gdje se stiže oko 11,30 i produžuje dalje preko Velog vrja (najvišeg vrha Kozjaka) na Debelić i preko Orlovog gnijezda do Doma pod Koludrom

  • U 14,30 predviđen dolazak u Dom pod Koludrom gdje nas čeka ručak i osvježenje

Budući idemo s najmanje dva auta, a neki su izrazili želju za odlazak na Omišku Dinaru, zainteresirani se spuštaju do automobila u Kaštel Kambelovcu već u 7 sati i automobilom odlaze u Omiš, odakle idu na uspon na vrh Omiške Dinare. Uspon počinje iz sela Borak oko 10 sati koji traje oko 1,30h, a toliko i natrag s posjetom impresivnoj tvrđavi Fortici na stijeni iznad Omiša. S vrha Omiške Dinare su prekrasni pogledi na dolinu rijeke Cetine, Poljice, more, a osobito je lijep vidik prema Braču i Mosoru.

Iz Omiša polazak za Gospić oko 14 sati.

Prva grupa iz Kaštel Kambelovca polazi za Gospić oko 17 sati.

Uplata akontacije za noćenje i prijevoz u iznosu 150,00 kuna do idućeg ponedjeljka, 23. veljače Tomislavu Čaniću. U ponedjeljak je ujedno i konačan dogovor o turama za koje se pojedini sudionik želi opredjeliti. Po mogućnosti do petka 21.2. se prijaviti kako bi T. Čanić mogao ranije rezervirati noćenje i obavijestiti organizatore radi osiguranja mjesta u autobusu za prvi dan.

U slučaju najave lošeg vremena, posebno kiše ne ide se na izlet. Svi sudionici idu na osobnu odgovornost, a trebaju ponijeti sa sobom najosnovniju opremu za hodanje po kamenjaru, vode i hrane za vrijeme hodanja, bateriju i dobru volju.

Vođa puta: Tomislav Čanić, mob. 098 961 0042

By admin