Krajem 2020. godine u Republici Hrvatskoj uvedene se strože epidemiološke mjere uslijed povećanog broja oboljelih od korona virusa. Gospićki planinari su u skladu s tadašnjim stanjem odlučili privremeno zaustaviti sve aktivnosti kako bi i sami dali doprinos normalizaciji stanja u društvu. Tako su otkazane redovne aktivnosti poput božićnog domjenka, zajedničkog dočeka nove godine, redovitih sastanaka i održavanja godišnje skupštine udruge. 

Djelomičnim popuštanjem mjera u veljači i približavanjem proljeća došlo je vrijeme za “buđenje” planinara iz zimskog sna te je predsjedništvo PD Željezničara donijelo odluku o nastavku rada društva, prvenstveno obnavljanjem društvenih sastanaka i organiziranja planinarskih izleta. Tako će se prvi sastanak održati u ponedjeljak 15.3. na starom mjestu – u “čitaoni” u Kaniži gospićkoj s početkom u 20h. Sastanci će se održavati u duhu preporuka i odluka civilnog stožera RH, uz obavezno nošenje maski i održavanje potrebnog razmaka. Planinari koji zbog bojazni za vlastito zdravlje odluče ne prisustvovati sastancima moći će saznati sve bitne informacije i odluke putem uobičajenih komunikacijskih kanala – Whatsapp i Facebook grupa, web stranica društva i direktno kontaktiranje vodstva udruge.

Paralelno sa sastancima započinje i organiziranje planinarskih izleta, a prvi planirani je pohod na Klek, simbolično na jedan od vrhova za koje vežemo početak organizirang planinarstva u Hrvatskoj. Izlet je planiran za subotu 20.3., a odmah sljedeći dan, u nedjelju 21.3. planiran je uspon na Metlaču u sklopu obilaznice “Četiri godišnja doba na Metlači”. Nakon spusta sa Metlače planinari će organizirano posjetiti Pećinski park Grabovača. 
U pripremi je još mnoštvo izleta o čemu će članstvo biti pravovremeno obavješteno. 

Redovna godišnja skupština će se održati u skorašnje vrijeme, sukladno odluci Upravnog odbora.

By admin