visočica

PD Željezničar Gospić poziva članove, planinare i građane na

Tradicionalni pohod na Visočicu

i

48. obljetnicu društva

u subotu 3. srpnja 2021.

 

P r o g r a m  p o h o d a :

    • Do 8:00 sati okupljanje na kraju sela Rizvanuša kod izvora Pizdica (dolazak automobilima, kombibusima i autobusima u vlastitoj režiji)
    • Polazak u 8:00 sati prema Delukinom vrelu i dalje starim planinarskim putem u pravcu jednog od najljepših vidikovaca Velebita – vrha Visočice (1619 m)
    • Oko 12 sati dolazak u planinarsku kuću „Visočica“ (okrijepa čajem i odmor)
    • U 12:30 polazak na vrh
    • U 13 sati prigodna riječ organizatora
    • U 13:30 povratak s vrha do parkiranih vozila i odlazak u Rizvanušu do kućice HEP-a (pored Rizvan city-a) gdje nas čeka tradicionalni planinarski grah i ugodno druženje

NAPOMENA: Zbog slabo održavane ceste vožnju do “okretišta” preporučujemo samo povišenim osobnim vozilima ili terencima!

MOLIMO VAS DA NAM SE U ŠTO VEĆEM BROJU PRIDRUŽITE OBILJEŽAVANJU DANA DRUŠTVA I PRVOG ORGANIZIRANOG USPONA GOSPIĆANA NA VELEBIT.

Prijave na našoj e-mail adresi: tajnik@pdzeljeznicargospic.hr ili kod Jelene Frković na broj: 098/245626, najkasnije do 1. srpnja 2020. do 15 sati.

Visočica (1619 m) iako ne najviši jedan je od planinarima najdražih vrhova Velebita, istaknut vrh osovljen nad strmom ličkom padinom Velebita. Zahvaljujući svojem položaju jedan od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu i bez sumnje najljepši vidikovac s kojeg se pruža pogled na Liku te se vidi gotovo cijeli Velebit sa svojim vrhovima od Zavižana do Crnopca. Vrh Visočica predstavlja jednu od 20 kontrolnih točaka planinarske obilaznice „Lički gorski biseri“, koju je utemeljio PD Željezničar Gospić i jednu od moguće 3 kontrolne točke Južnog Velebita popularne „Hrvatske planinarske obilaznice“. Dnevnik obilaznice “Lički gorski biseri” polaznici pohoda moći će kupiti prije uspona.

 

Svaki član svojim sudjelovanjem na društvenim izletima potvrđuje da je upoznat sa programom i zahtjevima izleta, da je s istima suglasan i kako izletu pristupa na vlastitu odgovornost. Obvezuje se da će se ponašati u duhu planinarske etike, slušati upute vodiča i da neće štetiti ugledu društva. Vođa puta zadržava pravo promjene plana izleta u slučaju objektivnih promjena na terenu.

visočica

 

By admin