PD Željezničar Gospić poziva planinare i građane na

proslavu 50. obljetnice društva

koja će se obilježiti

tradicionalnim pohodom na Visočicu

u subotu 1. srpnja 2023.

 

P r o g r a m  p o h o d a :

  • Do 8:00 sati okupljanje na kraju sela Rizvanuša kod izvora Pizdica (dolazak vozilima u vlastitoj režiji)
  • Polazak u 8:00 sati prema Delukinom vrelu i dalje starim planinarskim putem u pravcu jednog od najljepših vidikovaca Velebita – vrha Visočice (1619 m)
  • Oko 12 sati dolazak u planinarsku kuću „Visočica“ (okrijepa i odmor)
  • U 12:30 polazak na vrh
  • U 14 sati povratak do planinarske kuće gdje nas čeka tradicionalni planinarski ručak, odmor i ugodno druženje
  • Od 18:00 povratak do parkiranih vozila i završetak pohoda

MOLIMO VAS DA NAM SE U ŠTO VEĆEM BROJU PRIDRUŽITE OBILJEŽAVANJU DANA DRUŠTVA I PRVOG ORGANIZIRANOG USPONA GOSPIĆANA NA VELEBIT.

Prijave na našoj e-mail adresi: pdzeljeznicargospic@gmail.com ili na brojeve: 098/700-510 (Tihomir) te 098/9267-533 (Ivana), najkasnije do 26. lipnja 2023.

Visočica (1619 m) iako ne najviši jedan je od planinarima najdražih vrhova Velebita, istaknut vrh osovljen nad strmom ličkom padinom Velebita. Zahvaljujući svojem položaju jedan je od najljepših vidikovaca na cijelom Velebitu i bez sumnje najljepši vidikovac s kojeg se pruža pogled na Liku te se vidi gotovo cijeli Velebit sa svojim vrhovima od Zavižana do Crnopca. Vrh Visočica predstavlja jednu od 20 kontrolnih točaka planinarske obilaznice „Lički gorski biseri“, koju je utemeljio PD Željezničar Gospić i jednu od moguće 3 kontrolne točke Južnog Velebita popularne „Hrvatske planinarske obilaznice“. Dnevnik obilaznice “Lički gorski biseri” polaznici pohoda moći će kupiti prije uspona.

 

 

By admin