Na poziv našeg prijateljskog društva Zavižan iz Senja odlučili smo se odazvati na izlet i nastaviti dobru suradnju između planinarskih društava Ličko senjske županije. 

Izlet će se održati 16.3.2024. god. (subota), okupljanje u 7:15h na parkingu pored Kapelice sv. Ivana Nepomuka u Gospiću, polazak u 7:30 sati (molimo sve sudionike da dođu na vrijeme).

Prijave : Paula Perković 091 60 198 60 do 14.3. (četvrtak), zbog organizacije.

Prijevoz u vlastitom aranžmanu. Potrebno se međusobno dogovoriti za prijevoz i prijaviti na izlet (ime i prezime svih sudionika).

Trošak puta se dijeli na suputnike u automobilu. U oba smjera ima 180 km. Cijelim putem je asfaltirana cesta.

Detalji o izletu:
Od kule Nehaj se kreće u 9 sati potom se ide stazom do Sijaseta, u slučaju jake bure ima “rezervna opciju” kroz Senjsku dragu.

Za ručak je u planu gulaš od divijači, a nakon toga se nadamo dobroj zabavi.

Tko želi, plaća na licu mjesta 10€ gulaš i piće po želji.

Link: Karta i detalji o stazi

Staza nije tehnički niti kondicijski zahtjevna, 7.4 km.

Vozače organizator vraća u Senj po aute. Aute ostavljaju kod gostione Stric Luka.

Očekivano  vrijeme povratka do vozila je u popodnevnim satima.

Obvezna oprema: standardna planinarska oprema, ruksak, planinarske cipele ili tenisice za planinarenje, hrana iz ruksaka (nešto slano, nešto slatko) i tekućina iz ruksaka (1,5 do 2 litre tekućine), jakna ovisno o vremenskim uvjetima (kabanica, vjetrovka, flis …), pokrivalo za glavu (kapa/šilterica/traka), dupla odjeća kao i tenisice za prezuti (ostaviti u vozilu), puna baterija na mobitelu, osobna i zdravstvena iskaznica (ukoliko ste član nekog od planinarskih društvćava – planinarska iskaznica).

Tko želi znati više može pročitati u linkovima: Kula Nehaj , Planinarska kuća Sijaset.


Prijavom na izlet svaki pojedinac (roditelji i za djecu) potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča, čime se otklanja odgovornost organizatora i vodiča od eventualnih neželjenih posljedica.

Prijava na izlet također je i privola za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, fotografija i video zapisa sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), koji mogu biti korišteni za objavljivanje u elektroničkim i tiskanim medijima u cilju promocija planinarstva i aktivnosti PD Željezničar.

By admin