Na održanoj izvanrednoj skupštini donijet je plan i program rada s financijskim planom za 2013.  godinu, usvojen je novi – ponešto izmijenjeni sastav upravnog odbora te su usvojene izmjene i dopune Statuta.

Tako su uz dugogodišnjeg predsjednika Društva Tomislava Čanića i novu dopredsjednicu Društva Ivanu Butorac Galac, članovi upravnog odbora: Josip Brozičević, glavni tajnik, Eduard Fajdić, pomoćnik tajnika, Milan Klobučar, član i ujedno voditelj markacističke sekcije i planinarske kuće Kugina kuća, Tomislav Rukavina, član i ujedno pročelnik povjerenstva za obrazovanje kadrova, Nikola Milinković, član i ekonom društva, Ivan Galac, član i kućni majstor u planinarskim kućama, Paula Fajdić, član i pročelnica Povjerenstva za priznanja i odlikovanja, Lucija Bušljeta, član i pročelnica izletničke sekcije i Josip Serdar, član. Uz članove Upravnog odbora više nego ostali bit će angažirani Miroslav Petrešević, koji će biti voditelj planinarske kuće Vila Velebita, Nikolina Rukavina za vođenje WEB stranice, Andrija Benković za vođenje planinarske obilaznice Lički Gorski biseri i pohoda Četiri godišnja doba na Oštri. Kristijan Arbanas, novi član Društva, obavljat će zahtjevnu dužnost blagajnika i voditelja knjigovodstva. Predsjednik Tomislav Čanić Skupštinu je izvijestio o radu Društva u protekloj godini. Naglasio je kako je posebno uspješno odrađeno školovanje kadrova pa je opću planinarsku školu u organizaciji Društva završilo dvadeset polaznika.  Sedmero planinara završilo je tečaj za vodiče društvenih izleta, a dvoje za markaciste.Zahvaljujući Gradu Gospiću koji je za školovanje kadrova odobrio znatna sredstva, planinari će se i ove godine moći dalje usavršavati.

Uspješni su bili i tradicionalni pohodi – Pohod na Visočicu u kojemu je sudjelovalo oko 200 planinara, Tragom zbjega lovinačkog kraja koji je postao jako popularan među planinarima te pohod Četiri godišnja doba na Oštri. U financijskom izvješću kojeg je potvrdio Nadzorni odbor istaknuto je da se poslovalo racionalno, a sredstva koja su ostala po završnom računu bit će usmjerena na daljnje jačanje materijalne osnove Društva, poticanje obrazovanja mladih kadrova i razne druge aktivnosti. 

 O Planu i programu rada s financijskim planom u 2013.  godini govorio je glavni tajnik Josip Brozičević. Društvo će se posebno posvetiti pripremi izgradnje planinarskog doma na Visočici, proširenju obilaznice Lički gorski biseri za tri nova vrha, markiranju novih planinarskih staza i daljnjem obrazovanju kadrova.

Kao slabija strana u prošlogodišnjem radu Društva istaknuta je nerealiziranost plana izleta, relativno slab odaziv na zajedničke izlete te problem individualizma odnosno odvajanje onih članova koji ostvaruju veće planinarske pothvate.

 

By admin