Plan izleta

PLAN IZLETA ZA 2021. GODINU

Vodič ima pravo otkazati izlet, promijeniti program izleta ili ga odgoditi za neki drugi termin zbog loših vremenskih uvjeta, nedovoljnog broja prijavljenih planinara ili drugih okolnosti. Prije prijave na izlet raspitajte se je li izlet primjeren vašim godinama, fizičkoj spremnosti i tehničkom znanju, a posebno vašem trenutnom zdravstvenom stanju. Prijavom na izlet sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnošću izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu. 

Plan izleta je podložan izmjenama i prilagodbama potreba društva. Na izletima mogu sudjelovati jedino članovi sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Prilikom prijave sudionik je pristao na hod u skupini te se tog pravila treba držati do kraja izleta. Detaljne informacije o izletima možete saznati na sastancima Društva ponedjeljkom u 20 sati u kaniškoj Čitaoni, kada se, u pravilu i prijavljujete za izlete te na internetskim stranicama Društva nekoliko dana prije izleta.

 

NAPOMENA – Plan rada i aktivnosti PD „Željezničar” Gospić za 2021. godinu usvojen je na skupštini održanoj 2.3.2020. godine. U međuvremenu se dogodila pandemija korona virusa koja se nažalost produljila i na ovu godinu i uvelike utječe na normalan rad društva.

U skladu s time članovi Upravnog odbora odlučili su kako će se plan izleta i aktivnosti ove godine izvoditi ponešto drugačijom dinamikom, sa objavom aktivnosti na web stranici društva za nekoliko sljedećih mjeseci te informiranjem članova putem sastanaka, Whatsapp i Facebook grupe.

 

Shodno tome plan rada društva od svibnja do kolovoza je sljedeći:

SVIBANJ

2. 5.   Dan medvjeđeg luka – Kugina kuća

7.-9. 5.   ‘Green line of reconnection’ – Gospić – Srednji Velebit

22. 5.   Premužićeva – Visibaba – Prikinuto brdo – Budakovo brdo

23. 5.   Radna akcija – Kugina kuća

LIPANJ

6. 6.   Vaganski vrh

12.-13. 6.   Dani hrvatskih planinara – Đurđevac

19. 6.   Radna akcija – Visočica

20. 6.   ‘Četiri godišnja doba na Oštri i Metlači’

SRPANJ

3. 7.   ‘Tradicionalni pohod na Visočicu 2021.’

15.7.-19.7.   ‘Green line of reconnection’ – Bajina Bašta – NP Tara

21. 7.   Noćni uspon na Visočicu povodom dana grada Gospića

26.7.-13.8.   Ljetna stanka

KOLOVOZ

14.-15. 8.   Visočica – Velika Gospa na Velikom Rujnu

22. 8.   Zavižan – Zavižanski Pivčevac – Mali Rajinac

 

Napomena:

Redovni sastanci se održavaju u prostorijama PD Željezničar u Čitaoni u Donjoj Kaniži 2, svaki ponedjeljak u 20h.

Sastanci se neće održati 4.1., 5.4. (Uskrsni ponedjeljak), 26.7., 2.8. i 9.8. (ljetna stanka), 1.11. (Dan mrtvih) te 27.12. (božićni i novogodišnji praznici).

Iznimno – sastanci se neće održavati u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije. Detaljnije informacije o neodržavanju sastanaka biti će objavljene u Whatsapp i Facebook grupi za članove.

Radne aktivnosti za 2021. su redovito održavanje planinarskih kuća, rad na izgradnji skloništa u sklopu planinarske kuće Visočica, školovanje kadrova te markiranje, obnavljanje  i održavanje planinarskih staza za koje smo zaduženi, ponajviše staze na području Srednjeg Velebita.