Predsjednik T.  Rukavina o radovima na Visočici i proslavi Dana društva

I ove godine članovi našeg Društva maksimalno su se angažirali i nakon prvih vidljivih obrisa Balerine bez snijega krenuli u nastavak izgradnje objekta na obronku Visočice, koji je na početku gradnje prvenstveno trebao biti planinarsko sklonište, ali trudom i umijećem naših članova

postaje objekt koji će zasigurno krasiti ovu velebitsku ljepoticu i biti ponos nas Gospićana. Puno truda, rada i volje ulaže se već treću godinu, kako od članova Željezničara, neizostavne stanice HGSS-a Gospić tako i od nekolicine građana koji nam se redovito pridružuju u našim akcijama. Svaki vikend i svaki slobodan dan ekipe s velikim zanosom i ljubavlju na vlastitim leđima nose velike količine materijala i alata po strmoj stazi kroz Krivi gaj do kuće u izgradnji. I po nekoliko puta u danu potrebno je popeti se gore s teretom.

Naravno, sve ovo bilo bi neizvedivo bez kvalitetne pripreme i financijske konstrukcije koju smo gradili tijekom zimskih mjeseci te prikupili vrijedne donacije HEP-a te Grada Gospića od kojeg imamo veliku podršku u realizaciji ovog projekta, a koji se nadovezuje na jednu širu priču koju grad u budućnosti planira na ovom, složit će se mnogi, najljepšem ličkom vrhu.

Visocica V radna akija 2015 31

Tu je još niz drugih izvora i donacija na koje računamo, ali se uglavnom oslanjamo na vlastita sredstva ostvarena noćenjem u našim planinarskim kućama. Objekt je u završnoj fazi radova tako da nas raduje svaki detalj i daje nam nove ideje kako ovo prekrasno mjesto učiniti još funkcionalnijim i udobnijim za sve planinare koji se ovdje zateknu, kao i za sve ljubitelje prirode koji u sve većem broju posjećuju ovaj dio Velebita.

Osim gradnje i stavljanja u funkciju objekta na Visočici, u završnoj su fazi pripreme za obilježavanje Dana društva koje slavi svoj 42.

rođendan i koji smo odlučili ove godine povezati s obilježavanjem 117. godina od prvog uspona Gospićana na Visočicu.Tako ćemo u subotu, 4. srpnja organizirano krenuti iz Rizvanuše na vrh Visočice te po povratku u večernjim satima na Baškim Oštarijama u planinarskoj kući Vila Velebita uz zabavni program i živu glazbu obilježiti ove dvije vrijedne godišnjice.

Uz već najavljeni veliki broj planinara iz cijele Hrvatske pozivamo i naše sugrađane da nam se pridruže u obilježavanju 117. godina od prvog uspona Gospićana na Visočicu i u proslavi Dana društva.

                                                                                                                                          Tomislav Rukavina, predsjednik PD Željezničar Gospić

By admin