POGINUO MARIJAN MARINČIĆ

Na tragičan način krajem prošlog tjedna život je izgubio član PD Željezničara Gospić Marijan Marinčić poduzetnik iz Zagreba porijeklom iz Gospića.

Bio je jedan od rijetko vjernih članova društva u koje se učlanio godinu dana poslije njegovog osnivanja – 1974. godine.

 

U Gospiću je završio gimnaziju, a u Zagrebu studij ekonomije nakon kojeg se vratio i zaposlio u Općini Gospić. Kao mlad i ambiciozan čovjek otišao je u Zagreb gdje se zaposlio u firmi Chromos Katran Kutrilin. Aktivan je sudionik Domovinskog rata, nakon kojeg je postao poduzetnik i osnovao svoju firmu. 

S manjim prekidima bio je član gospićkih planinarskih društava, ponajviše „Željezničara“ s čijim je planinarima savladao osim hrvatskih planina i mnoge najviše vrhove u Sloveniji, Rumunjskoj i Bugarskoj. U posljednjih nekoliko godina intenzivirao je svoje planinarske aktivnosti s članovima našeg društva.

 

dia 0658

 

“Marijan Marinčić prvi gore s lijeva s tri Gospićana i dvojicom beogradskih planinara na najvišem vrhu Balkana Musali (2.929 m) daleke 1977.  godine”

Rođen je 1951. godine, a život izgubio nesretnim slučajem.

Za sobom je ostavio ožalošćene suprugu, tri sina i dvojicu braće s obiteljima.