Na tragičan način krajem prošlog tjedna život je izgubio član PD Željezničara Gospić Marijan Marinčić poduzetnik iz Zagreba porijeklom iz Gospića.

Bio je jedan od rijetko vjernih članova društva u koje se učlanio godinu dana poslije njegovog osnivanja – 1974. godine.

 

U Gospiću je završio gimnaziju, a u Zagrebu studij ekonomije nakon kojeg se vratio i zaposlio u Općini Gospić. Kao mlad i ambiciozan čovjek otišao je u Zagreb gdje se zaposlio u firmi Chromos Katran Kutrilin. Aktivan je sudionik Domovinskog rata, nakon kojeg je postao poduzetnik i osnovao svoju firmu. 

S manjim prekidima bio je član gospićkih planinarskih društava, ponajviše „Željezničara“ s čijim je planinarima savladao osim hrvatskih planina i mnoge najviše vrhove u Sloveniji, Rumunjskoj i Bugarskoj. U posljednjih nekoliko godina intenzivirao je svoje planinarske aktivnosti s članovima našeg društva.

 

dia 0658

 

“Marijan Marinčić prvi gore s lijeva s tri Gospićana i dvojicom beogradskih planinara na najvišem vrhu Balkana Musali (2.929 m) daleke 1977.  godine”

Rođen je 1951. godine, a život izgubio nesretnim slučajem.

Za sobom je ostavio ožalošćene suprugu, tri sina i dvojicu braće s obiteljima.

 

By admin