Osam planinara PD „Željezničara“ sudjelovalo je na međunarodnim susretima planinarskih društava željezničara u Mađarskoj. Susreti su se u tri dana održali u malom turističkom mjestu Revfulop na Balatonu, a odazvalo se 10 planinarskih društava iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Mađarske s preko 200 planinara. Počelo je u petak 3. lipnja okupljanjem i druženjem u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Nakon noćenja i doručka u subotu su na svečan način otvoreni susreti kojem je nazočio veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj. Planinari su iskoristili lijepo vrijeme i odradili planinarske ture po brdu Badascony. U večernjim satima se družilo uz glazbu, ples i pjesmu.

 

Nedjeljno prijepodne iskorišteno je za tradcionoalne športsko rekeativne igre.

Najbolji rezultat za Gospićane postigao je mladi planinar Karlo Jelinić koji je u ličkoj disciplini bacanje kamena s ramena uvjerljivo pobjedio s hitcem od 9 metara i 45 cm što je bilo više za metar dalje od drugoplasiranog natjecateelja iz Slovenije.

Solidne su bile i gospićke natjecateljke Lucija, Nada i Anđela u pikadu s osvojenim trećim mjestom, kao i skakači u dalj Kristjan, Milan i Karlo. Gospićani su slabije prošli u potezanju konopa i skakanju u vrećama.

 

Značajke ovogodišnjih susreta u Mađarskoj bili su izvrstan smještaj, dobra organizacija i gostoljubivost domaćina na čelu s predsjednikom Martinom Išpanovićem.

Na sastanku predstavnika društava dogovoreno je da se iduće godine susreti održe u Sloveniji u organizaciji PD Celje u Logarskoj dolini. Za organizaciju susreta 2018.

By admin