Protekli vikend osam članova Planinarskog društva „Željezničar“ iskoristilo je vikend za posjetu Hrastovičkoj gori gdje su domaći planinari „Zrina“ iz Petrinje organizirali 23. po redu Kestenijadu kojoj se odazvalo preko 300 planinara iz cijele Hrvatske. Polovica planinara je krenula na Hrastovičku goru iz centra Petrinje a trebalo im je 2 i pol sata do planinarske kuće na samom vrhu Cepeliš (415 m). Druga grupa planinara išla je kraćim ali nešto strmijim putem kojima je uz branje kestena trebalo sat i 30 minuta. Pred domom ih je čekala prava fešta u kojoj su sudjelovali mladi poduzetnici s ponudama svojih delicija od više vrsta kuhanih i pečenih jela, jela od kestena, kolača, suvenira, a brojne planinare zabavljala je živa glazba. Bilo je i zabavnih igara od ispijanja piva do potezanja konopa.

  

Gospićani su susreli brojne planinarske prijatelje iz Splita, Zagreba, Duge Rese, Karlovca i obnovili  veze koje su „popucale“ u posljednje tri godine.

Sljedeći masovniji izlet koji gospićki željezničari organiziraju trebao bi biti za Martinje koje će se održati u Belecu 5. ili Ivancu 11. studenog o čemu će odluka pasti na sljedećem sastanku planinara u ponedjeljak, 23. listopada.

 

Tomislav Čanić

By admin