Sekcija društvenih izleta

Sekcija društvenih izleta najaktivnija je sekcija u Društvu koja se brine za ostvarenje godišnjeg plana izleta i odrađivanje radnih akcija na kojima su obvezni sudjelovati SVI ČLANOVI Društva. Članovi sekcije često se organiziraju i u manje grupe te idu na izlete prema vlastitim željama i interesima.

Ove godine u sklopu plana izleta do kraja svibnja ostvareni su izleti: izlet na Crni vrh 14. siječnja; izlet u Malu Paklenicu (Seline – Mala Paklenica – Njive Lekine – Velika Močila – Borisov dom – Velika Paklenica) 10. ožujka; izlet na Ostrovicu 17. ožujka; 24. ožujka Proljetni uspon na Oštru na kojem je sudjelovalo oko 40 ljudi s učenicima osnovne i srednje škole. Na vrhu je održan kratki osvrt na očuvanje čistoće okoliša i uloge planinara u tome. Sakupljeno je i smeće na vrhu i po stazi. Planinare je vodio prof. Andrija Benković, voditelj obilaznice Četiri godišnja doba na Oštri; pohod na Dane hrvatskih planinara na Mljetu na kojemu je sudjelovalo 35 planinara od 27. travnja do 1. svibnja; 27. svibnja izlet u Kuterevo na Korenski vrh te izlet u Skrad i na Skradski vrh 6. svibnja.

U sklopu planinarske škole organizirani su izleti na Bijele stijene i na Stazu malog princa te izleti na Konjevaču i Sadikovac. Izvan plana izleta planinari „Željezničara“ organizirali su se i obišli Ozeblin, Kalnik, Visibabu, Prikinuto brdo i Budak, Sadikovac, Laktin vrh, Lisac te na južnom Velebitu -Vaganski vrh, Liburniju i Brundu.

Odrađeno je nekoliko radnih akcija – tri u Vili Velebita i jedna u Kuginoj kući na kojima su planinari odradili veliki posao u smislu potrebnih popravaka i uređenja kuća i okoliša.