PD Željezničar Gospić poziva članove društva na izlet na Klek, koji će se održati u subotu 24.04.2021., s polaskom u 08:00 sati na već tradicionalnom polazištu “kod kapelice”.

Klek je istaknuta planina na rubu Velike Kapele, iznad grada Ogulina. To je jedno od najatraktivnijih i najpopularnijih planinarskih odredišta u Hrvatskoj. Ima oblik 3-4 km dugog hrpta strmih strana, na čijem vrhu je 200 m visoka stjenovita glava. Prema narodnoj predaji, vrh Kleka je okupljalište vještica u olujnim noćima pa su one postale svojevrstan simbol Kleka i Ogulina. Klekova stijena ispod vrha bila je prva škola hrvatskih alpinista i u njoj je izveden velik broj prvenstvenih penjačkih uspona. Na vrhu treba izbjegavati približavanje rubu stijene jer to može biti pogibeljno (izvor: hps.hr).

Plan izleta: Bjelsko – pl. dom Klek – vrh Klek – Klečice – pl. Dom Klek – Bjelsko.

Trajanje ture je oko 3,5h hoda, a povratak se očekuje u kasnim poslijepodnevnim satima.

Težina: tehnički nezahtjevno, kondicijski srednje zahtjevno.

Oprema: osnovna planinarska oprema, hrana, tekućina, zaštita od kiše, sunca i bure, kvalitetna obuća te prikladna odjeća.

Trošak: prijevoz, točan iznos će se znati na dan polaska, ovisno o broju sudionika.

Rok za prijave: petak 23.4. do 15h

Opcija razgledavanja centra Ogulina.

Vođa puta: Ante Biondić, 0989131094

Napomena: Obzirom na epidemiološku situaciju broj mjesta je ograničen!

 

Svaki član svojim sudjelovanjem na društvenim izletima potvrđuje da je upoznat sa programom i zahtjevima izleta, da je s istima suglasan i kako izletu pristupa na vlastitu odgovornost. Obvezuje se da će se ponašati u duhu planinarske etike, slušati upute vodiča i da neće štetiti ugledu društva. Vođa puta zadržava pravo promjene plana izleta u slučaju objektivnih promjena na terenu.

By admin