Povodom Dana žena Planinarsko društvo Željezničar Gospić organizira PLANINARSKI IZLET IZNENAĐENJA za žene.

U suradnji s našom Katom iz Fit&Fun mini trampolin, kao i Tihanom iz Maximusa povećat ćemo broj žena, potičući međusobnu povezanost, podršku, promovirajući zdrav način života, kao i zajedničko druženje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane žene da se pridruže kako bismo obilježile naš dan.

Izlet će se održati 9.3.2024. god. (subota), polazak u 9:30 sati s parkinga kod kapelice sv. Ivana Nepomuka, ul. Kralja Petra Krešimira IV Gospić.

Prijevoz u vlastitom aranžmanu. Potrebno se međusobno dogovoriti za prijevoz i prijaviti na izlet (ime i prezime svih sudionika).
Trošak puta se dijeli na suputnike u automobilu. U oba smjera ima 50 km. Cijelim putem je asfaltirana cesta.

Prijava na izlet: Katarina Svetić 099 7439 987, do 7.3.2024. (četvrtak), zbog organizacije.

Detalji o izletu:
9.3.2024. (subota) – okupljanje u 9,15 sati na parkingu pored Kapelice sv. Ivana Nepomuka u Gospiću, polazak u 9,30 sati (molimo sve sudionice da dodu na vrijeme).
Odakle krećemo put Baških Oštarija do Prpić polja, gdje ostavljamo vozila te krećemo u našu avanturu 😂 koja bi otprilike trebala trajati 4 sata, s pauzama za hranu, vodu, slikanje i druženje.

Staza nije tehnički niti kondicijski zahtjevna, tako da vjerujemo da će ju svatko bez problema proći.

Očekivano  vrijeme povratka do vozila je oko 14h, nakon toga moguće je zaustavljanje zbog okrijepe (kava, čaj, rakija, gulaš i sl.) u Hostelu Baške Oštarije, što će biti po vlastitom izboru i međusobnom dogovoru.

Vodiči : Lucija Bušljeta, Ivana Galac i Paula Perković

Obvezna oprema: standardna planinarska oprema, ruksak, planinarske cipele ili tenisice za planinarenje, hrana iz ruksaka (nešto slano, nešto slatko) i tekućina iz ruksaka (1,5 do 2 litre tekućine), jakna ovisno o vremenskim uvjetima (kabanica, vjetrovka, flis …), pokrivalo za glavu (kapa/šilterica/traka), dupla odjeća za presvući (ostaviti u vozilu), puna baterija na mobitelu, osobna i zdravstvena iskaznica (ukoliko ste član nekog od planinarskih društvćava – planinarska iskaznica).

Zanimljivosti o izletu:
Malo makadama, malo šumskih putova, blažeg ili na mjestima strmijeg uspona, označene planinarske staze, sve to kako bismo stigle na naš prvi vrh, koji iako se ne ističe visinom, s njega pružaju lijepi vidici na neke od najzanimljivijih vrhova Velebita, kao i pogled prema moru i nekim od naših otoka. Odakle kamenitim grebenom idemo prema slijedećem vrhu, gdje ćemo napraviti koju fotku i nastaviti dalje. Nakon nekoliko minuta hoda dolazimo do mjesta gdje ćemo napraviti pauzu kako bi olakšale ruksake, podružile se i napravile koju fotku (kojih će sigurno biti i putem, al ovdje će se svakako isplatiti). Nakon skupljene snage nastavljamo dalje, malo po kamenu, malo po šumi, dolje, pa ponovo gore. I stižemo na naš treći vrh, gdje nam se još ljepše nadzire pogled prema moru. Ako do sada nismo slikali, sad sigurno hoćemo 😍 nakon kratke pauze za slikanje i druženja s ovog mjesta krećemo se ponovno spuštati prema Prpić polju, te dolazimo do vozila, gdje završava naša avantura.

Prijavom na izlet svaki pojedinac (roditelji i za djecu) potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča, čime se otklanja odgovornost organizatora i vodiča od eventualnih neželjenih posljedica.

Zabranjeno je uznemiravanje životinja, branje cvijeća i drugih biljaka, te bacanje otpada po okolišu.
Vodič u svakom trenutku ima pravo izmjene programa, satnice i vremena održavanja izleta.

Prijava na izlet također je i privola za prikupljanje i korištenje osobnih podataka, fotografija i video zapisa sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), koji mogu biti korišteni za objavljivanje u elektroničkim i tiskanim medijima u cilju promocija planinarstva i aktivnosti PD Željezničar.

By admin