Planinarsko društvo Željezničar poziva planinare i građane u nedjelju 24. ožujka 2024. na planinarski doček proljeća na Metlači i Oštri u sklopu naše obilaznice “Četiri godišnja doba na Oštri i Metlači”.

Uspon na Metlaču (800m) u organizaciji naše podružnice iz Perušića kreće u 9 h, a okupljanje je kod crkve sv. Nikole u Kaluđerovcu.

Uspon na Oštru (796m) kreće u 14h od bivšeg doma u mjestu Podoštra, na početku markiranog puta za Oštru. Do početka uspona može se doći pješice ili vozilom (4 km od centra grada).

Na vrhu će se moći kupiti Obilaznica “Četiri godišnja doba na Oštri”, a vlasnici iste dobit će prigodni pečat obilaznice.

Kao i svaki put najmlađe će dočekati slatkiši na vrhu za nagradu, a odrasle čašica za nazdraviti. Iskoristimo dan da se maknemo iz kuće i malo razgibamo, našalimo, povedite i djecu da ih bar na par sati odvojimo od mobitela i ekrana možda se i u njima probudi ljubav za planinarenjem pa ćete im učiniti višestruku korist. Oštra i Metlača su idealni za početak, a i nama starijiima dobro dođu za održavanje kondicije 🙂 Priroda se budi, budimo ukorak s njom.

Vidimo se u nedjelju 24.3.2024. i zajedno pozdravimo početak proljeća u Lici!

Više informacija za uspon na Oštru: 099 7439 987

Više informacija za uspon na Metlaču: 098 955 1582

ili na e-mail adresi: tajnik@pdzeljeznicargospic.com

 

Svaki član svojim sudjelovanjem na društvenim izletima potvrđuje da je upoznat sa programom i zahtjevima izleta, da je s istima suglasan i kako izletu pristupa na vlastitu odgovornost. Obvezuje se da će se ponašati u duhu planinarske etike, slušati upute vodiča i da neće štetiti ugledu društva. Vođa puta zadržava pravo promjene plana izleta u slučaju objektivnih promjena na terenu.

By admin